HÉT CENTRUM IN HET HART VAN MUNTENDAM

Over ons

Al meer dan 50 jaar

MEER DAN ALLEEN EEN VERENIGINGSGEBOUW

'De Menterne' is in de eerste plaats een verenigings- gebouw dat tot doel heeft zoveel mogelijk het verenigingsleven in Muntendam een onderdak te verschaffen voor hun activiteiten. Nagenoeg alle verenigingen en groeperingen uit Muntendam zijn hier te gast voor hun activiteiten en als veelzijdige culturele en sportieve ontmoetingsplaats letterlijk en figuurlijk midden in de Muntendamse gemeenschap, is 'De Menterne' niet meer weg te denken.

‘De Menterne’ is een rolstoelvriendelijk gebouw. Daarnaast is Multifunctioneel Centrum “de Menterne” ook een accommodatie met een uitstekende catering waar het goed toeven is voor familiediners, recepties, bedrijfspresentaties, congressen, examens, workshops, tentoonstellingen, exposities, beurzen, trainingen, vergaderingen, sportactiviteiten, modeshows en nog veel meer. ‘De Menterne’ heeft gratis parkeerplaatsen, ook voor bussen.  Het is een begrip in de regio.

Vernieuwde sportaccommodatie

In 2018 is het sportgedeelte van de Menterne grondig verbouwd en heeft het een ware metamorfose ondergaan. Door de tribune plus onderliggende kleedkamers weg te halen kon de grote zaal met 6 meter worden vergroot. De nieuwe douches en kleedkamers werden ondergebracht in een nieuwe aanbouw aan de voorzijde. Ook de hoofdingang en entreehal hebben een moderne uitstraling en betere indeling gekregen. Middels deze verbouwing is De Menterne helemaal klaar voor de toekomst.

Beheerdersechtpaar Haan

Harry en Harma Haan zijn al decennia een begrip in de regio. Ze beheersen het horecavak tot in de puntjes. Na meerdere horecazaken te hebben gerund, startten ze op 1 januari 2002 als beheerders van dorpshuis De Menterne in Muntendam.  Per 1 september 2018 hebben ze hun werkzaamheden uitgebreid door het beheer op zich te nemen van dorpscentrum De Broeckhof in Zuidbroek. 

Van biljartclub tot bruiloft

Harry en Harma weten als geen ander hoe belangrijk een dorpscentrum is voor de gemeenschap. Van de lokale biljartclub tot gymnastiekuitvoering en van vergadering tot bruiloft, het kan en gebeurt er allemaal. En dat kan niet worden gemist.  

Positieve toekomst

Het beheerdersechtpaar ziet de toekomst positief tegemoet. ‘We hebben er zin in zetten er samen met de inwoners onze schouders onder’, aldus Harry en Harma.